2022-es várólistám [Várólista csökkentés 2022]

Rémlik, hogy pár éve pont lecsúsztam a nagy várólista csökkentésről, most azonban már hetek óta azon agyalok, hogy milyen könyvekkel induljak ezen az olvasási versenyen. A lista végül összeállt, méghozzá csupa olyan könyvből, amik már évek óta ott állnak a polcomon olvasatlanul. Összesen amúgy kb. 60-70 olvasatlan könyv van jelenleg nálam (meg még valószínűleg ugyanennyi otthon), úgyhogy még pár év, és hátha sikerül nulla közeli számra csökkenteni. :D Ha te is szeretnél részt venni a várólista csökkentésen, akkor ide kattintva találod meg a szabályokat. A továbbiakban pedig bemutatom az A listámat, és a B listát, amin a cserekönyvek találhatók, ha az eredeti listáról valamihez nem lenne kedvem.

Vegyesen szoktam angol és magyar nyelvű könyveket vásárolni, régebben sokszor antikváriumból, mostanában pedig vagy turiból, vagy akár a Moobius könyves zsákbamacskáját megrendelve. Imádom a meglepetéseket, szeretem az ízlésemet is tágítani, így utóbbit abszolút nekem találták ki. Egy ilyen zsákbamacska rendelésben volt például a listán található Altatódal, A Diadalív árnyékában és a Bűnös-e Claudia c. könyv is. A listákat nagyjából úgy állítottam össze, amilyen sorrendben haladni szeretnék a könyvekkel, de ez nincs kőbe vésve. A tervek szerint viszont felváltva egy magyar, majd egy angol nyelvű könyvet fogok olvasni 2022-ben.

  1. Karinthy Frigyes: A delejes halál
  2. Salman Rushdie: The Satanic Verses
  3. Szilvási Lajos: Egymás szemében
  4. Anne Rice: Interview with the Vampire
  5. Joseph Heller: A 22es csapdája
  6. Jojo Moyes: The Girl You Left Behind
  7. Leila Slimani: Altatódal
  8. Harlan Coben: Fool Me Once
  9. Erich Maria Remarque: A Diadalív árnyékában
  10. Daniel Keyes: Bűnös-e Claudia?
  11. Irvine Welsh: A sziámi ikrek szexuális élete
  12. Christopher Moore: Csak egy harapás
Érdekes volt amúgy összeállítani a listákat, ugyanis a B listán is csupa olyan könyv szerepel, ami amúgy már régóta megvan és szívesen elolvasnám. Ez is nagyjából sorrendben van, és az a terv, hogy ha az A listás könyv nem tetszik, akkor a B listás párjára cserélem (pl. ha az Interview with the Vampire nem jön be, helyette A Kárhozottak Királynőjét kapom majd le a polcról). Év végén pedig a megmaradt kötetekből fog összeállni az A lista a 2023-as várólista csökkentéshez. :)

  1. Jeffrey Eugenides: Öngyilkos szüzek
  2. Kazuo Ishiguro: The Remains of the Day
  3. Szilvási Lajos: Légszomj 
  4. Anne Rice: A Kárhozottak Királynője 
  5. John Updike: Párok
  6. Kim Edwards: The Memory Keeper's Daughter
  7. Augusten Burroughs: Farkas az asztalnál
  8. M. J. Arlidge: Eeny Meeny
  9. Doris Lessing: Az arany jegyzetfüzet
  10. Naomi Novik: Tongues of Serpents
  11. Jane Austen: Büszkeség és balítélet
  12. Sophie Kinsella: The Secret Dreamworld of a Shopaholic
A listákat felvezettem egy molyos és egy Goodreads polcra is. December 31-ig pedig még lehet csatlakozni a kihíváshoz az Olvasónaplón.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Liebster Award

Az Olympus istenei book tag

Varázslatos Harry Potter kérdések Ryan Könyvespolcáról